Dryrubbed fläskkotlett med blomkål

0 röster

Örtpanerad fläskkotlett med mosad blomkål, spenat och zucchini.

Se fler recept från

Mitt kök


Visa mer

Du behöver

  • 4 st fläskkotletter á 180 g
  • 1 msk torkad timjan
  • 1 msk torkad rosmarin
  • 1 msk hel svartpeppar
  • 0,5 st citron, zest och saft
  • 1 st blomkålshuvud, stora buketter
  • 150 g fryst hackad spenat
  • 1 dl kesella
  • 1 st zucchini
  • smör, att steka i
  • rapsolja
  • Salt
  • Ev. färsk timjan och rosmarin att steka med i pannan

Gör så här

  1. Koka blomkålsbuketterna mjuka i saltat vatten.
  2. Häll av vattnet, mosa blomkålen med en visp, rör ner spenaten och kesellan, smaksätt med salt.
  3. Mortla de torra kryddorna och "panera" fläskkotletterna med blandningen.
  4. Stek fläskkotletterna gyllenbruna i smör, stek med de färska örterna i pannan.
  5. Sänk värmen och låt kotletterna bli genomstekta.
  6. Skiva zucchinin tunt och marinera dem med lite rapsolja, citroncest och saft, salt och svartpeppar.
  7. Lägg blomkålsmoset på en tallrik, fläskkotletten brevid och toppa med zucchini.
9 mars 2012

Fler goda recept