Grillad entrecôte med tomat, smör och varm zucchinisallad

12 röster
30 min
4

Grillad entrecôte serveras med lök- och tomatsmör samt grillad zucchini.

Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 4 skivor entrecôte av ypperlig kvalitet (ca 300 g/styck)
  • salt och peppar
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 0,75 dl soltorkade tomater, hackade
  • 3 msk citronsaft
  • 2 dl vatten
  • 0,5 krm grovkrossad svartpeppar
  • 0,5 krm salt
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 stor klyfta vitlök
  • 300 g zucchini
  • olivolja
  • salt och peppar
  • 100 g rucola
  • 50 parmesan, grovriven
  • citron, saft och zest

Gör så här

  1. Ta en kastrull och ha i schalottenlök, tomater, citronsaft, vatten, salt och peppar. Låt sedan koka torrt, ställ kastrullen i kylskåpet. Blanda med smöret och smaksätt med vitlök, salt och peppar.
  2. Skär zucchinin i skivor och marinera den i olivolja.
  3. Torka av de kylskåpskalla entrecôterna samt salta och peppra noggrant, vila 5 min. Grilla sedan på vrålvarm grill, vänd hur många gånger som helst till entrecôten har 42 gradig innetemp. Låt vila 5-10 min på tallrik.
  4. Grilla zucchini snabbt samt salta och peppra. Blanda med rucola, riv i parmesan, sprinkla citronsaft och -zest över.
  5. Ge entrecôterna en grillkyss på grillen, för att frächa till grillytan vid servering och servera gärna på varm tallrik.
18 juli 2014
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept