Grekiska biffar med bulgur

Grekiska biffar med bulgur
Foto: TV4
Filip Fasten
Filip Fasten

Grekiska biffar med bulgur

18 ingredienser

Lättlagade grekiska köttfärsbiffar med bulgur. Snabbt och enkelt till middag!

Ingredienser

portioner
  • 8 dl kycklingbuljong
  • 4 dl bulgur
  • 0,2 g saffran
  • 1 msk currymix
  • 4 msk svarta oliver utan kärnor
  • 1 gurka
  • 100 g inlagd paprika
  • 1 ask körsbärstomater
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk timjan, hackad
  • svartpeppar
  • salt
  • olivolja
  • 800 g köttfärs
  • 50 g frysta mixade örter
  • 1-2 dl kolsyrat vatten
  • 20 g smör
  • 4 msk grekisk yoghurt

Gör så här

  1. Koka upp kycklingbuljongen och vispa ner bulgur, saffran och currymixen.
  2. Dra av från värmen och låt stå och dra i 20 minuter under lock.
  3. Blanda färsen med örter och smaka av med salt och peppar.
  4. Jobba färsen smidig med mineralvatten och forma sedan 10 biffar.
  5. Hetta en stekpanna och stek biffarna gyllenbruna i smör.
  6. Tvätta tomaterna i vatten och stek sedan i en varm stekpanna i 3 minuter tillsammans med olivolja.
  7. När tomaterna börjar släppa från skalet så tillsätt balsamicovinäger och lägg upp dem på ett fat.
  8. Skär gurkan i tärningar och dela ner paprikan i mindre bitar.
  9. Blanda bulgur med paprika, tomaterna, paprika, gurka, oliver, timjan, olivolja och smaka av med salt svartpeppar.
  10. Servera en klick yoghurt till biffarna och bulguren.