Rostad citronblomkål med frasig torsk och remouladsås

Rostad citronblomkål med frasig torsk och remouladsås
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Rostad citronblomkål med frasig torsk och remouladsås

16 ingredienser

30 min

Panerad torskfilé, rostad blomkål med citron och enkel remouladsås med curry och pickles.

Ingredienser

portioner

Citronbakad blomkål

  • 1 blomkål
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 citron, saft och rivet zest
  • 5 klyftor vitlök, med skal

Remouladsås

  • 2 dl pickles (eller inlagd gurka)
  • 1 tsk curry
  • 1,5 dl majonnäs
  • 2 msk gräslök, finhackad
  • salt
  • peppar

Frasig torsk

  • 600 g torskfilé
  • salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2,5 dl ströbröd
  • neutral olja och smör, till stekning

Gör så här

  1. Bryt av alla blomkålsbuketter och skär även stammen i mindre bitar. Tryck till vitlöksklyftorna. Lägg blomkål och vitlök i en bunke och vänd runt med olivolja, citronsaft, salt och peppar.
  2. Baka i ugnen på 200 grader i 20-30 minuter, strössla på rivet citronzest.
  3. Finhacka pickles eller inlagd gurka. Blanda med majonnäs, curry och gräslök. Salta och peppra och ställ åt sidan.
  4. Salta torskfiléerna. Vänd dem sedan i först mjöl, sen ägg och till sist ströbröd.
  5. Stek i olja och smör till gyllene och frasiga på båda sidor. Servera genast med rostad blomkål och remouladsås.