Kyckling med rotfrukts- och svamppytt

koket.se
Kyckling med rotfrukts- och svamppytt
Foto: tv4
Jennie Walldén KMTommy Myllymäki 2016
Jennie Walldén KMTommy Myllymäki 2016

Kyckling med rotfrukts- och svamppytt

15 ingredienser

30 min

Bästa vardagsmaten! Stekt kyckling med en pytt på blandade rotfrukter och ostronskivling.

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g kycklingfilé
  • 500 g fast potatis
  • 1 gul lök
  • 1 morot (stor)
  • 0,25 rotselleri
  • 1 palsternacka
  • 200 g ostronskivling
  • 2 klyftor vitlök, skivade
  • 2 msk färsk timjan, hackad
  • 2,5 dl matyoghurt
  • 1 msk grovkornig dijonsenap
  • 0,5 msk honung
  • salt
  • peppar
  • smör, att steka i (och rapsolja)

Gör så här

  1. Blanda yoghurt, senap och honung. Salta och ställ åt sidan.
  2. Hacka alla rotfrukter i jämnstora små tärningar, ca 1x1 cm. Skär svampen i något större bitar.
  3. Stek svampen i lite olja på hög värme till den är brynt och fått lite färg. Lägg åt sidan.
  4. Stek sedan de hackade rotfrukterna till de är mjuka, men spänstiga. Tillsätt vitlök och låt steka med i någon minut.
  5. Lägg tillbaka svampen i pannan med rotfrukterna och tillsätt timjan. Vänd runt och låt allt bli genomvarmt. Salta och peppra.
  6. Dela kycklingfiléerna på längden. Salta och peppra. Stek i rapsolja och smör i ca 8-10 minuter. Kolla så att köttet är genomstekt, men stek inte för länge för då blir kycklingen torr.
  7. Servera genast med rotfrukts-och svamppytten och senaps-och honungssåsen.