Börja med dippsåsen. Blanda fisksås, lime, socker, riven vitlök, ingefära och chili och rör tills sockret smält. Lägg till sist i korianderbladen. Ställ åt sidan.
Skär kycklingen i ca 2x3 cm bitar.
Blanda rismjöl, bakpulver, salt och vatten till en jämn smet. Vispa äggvitan till skum och vänd ner i smeten. Blanda ner kycklingbitarna i smeten.
Hetta upp en djup stekpanna med ca 3 cm olja i botten. Oljan ska vara 180 grader, om man lägger i en bit bröd ska den bli gyllene och frasig på en minut.
Stek kycklingbitarna i oljan, lite i taget så oljan inte kyls ner, då kokar kycklingen istället för att stekas. Låt kycklingen bli gyllene och frasig, lägg sedan på dubbelvikt hushållspapper att rinna av.
Skär ner broccolin i buketter, skala och skär även stammen i tunna bitar. Stek allt i en stekpanna, när de fått färg och mjuknat, slå på soja och låt det fräsa ihop någon minut.
Servera kycklingen med såsen, kokt ris och sojastekt broccoli.