Krämig räkpasta med fänkål, vitt vin och dill

32 röster
20 min
4
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g tagliatelle (torkad)
  • 1 knipplök, fint hackad
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 litet fänkålsstånd, i tunna skivor
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk koncentrerad hummerfond
  • 3 dl vispgrädde
  • 65 g babybladspenat
  • 1 knippe dill, hackad
  • 1 citron, zesten
  • smör till stekning
  • salt och nymalen peppar
  • 300 g färska räkor, skalade

Till servering

  • 1 citron, i klyftor
  • några dillvippor eller fänkålsdill

Gör så här

  1. Börja med att sätta på rikligt med saltat vatten till pastan. Koka pastan 1-2 minuter mindre än anvisningstid för al dente.
  2. Under tiden, stek lök, vitlök och fänkål i smör utan att de tar färg. Häll på vinet och låt koka in i
    grönsakerna. Häll på hummerfond och grädde och låt koka i 5 minuter och tjockna.
  3. Vänd ner bladspenat och låt få ett uppkok. Tillsätt därefter citronzest och dill.
  4. Lägg den avrunna pastan i såsen och vänd runt. Ta bort pannan från plattan och blanda till sist räkorna försiktigt. Smaka av med salt och peppar och servera genast med citronklyftor och dill.
4 juli 2014

Fler goda recept