Korvgryta med pepparrotskräm

11 röster
30 min
4

Mustig korvgryta med sidfläsk, potatis, morötter och kål. Serveras med en fräsch pepparrotskräm.

Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 8 medelstora potatisa, skalade
  • 2 morötter
  • 1 huvud spetskål
  • 1 purjolök
  • 1 huvud broccoli
  • 3 msk timjan
  • 200 g rökt sidfläsk i bit
  • 200 g god korv att koka
  • 10 cm pepparrot
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 kruka timjan
  • 1 l kycklingbuljong

Gör så här

  1. Koka upp kycklingbuljongen i en stor kastrull.
  2. Skala och potatisen och morötterna, dela i mindre storlek, ca 2x2 cm. Slanta purjolöken och skär buketter av broccolin. Skär spetskålen i lite större bitar, ca 5x5 cm.
  3. Börja med att koka potatis i några minuter, tillsätt sedan kål, purjolök och morötter.
  4. Skär bort svålen från sidfläsket och låt det koka med i kastrullen. Ta bort och kasta vid servering.
  5. Skär sidfläsket i tärningar och slanta korven i två centimeters bitar. Tillsätt sidfläsk och hackad timjan till grytan, fortsätt med broccoli och korven. Låt koka i ca 15 minuter tills allt är mjukt.
  6. Börja med att riva pepparroten fint, blanda sedan med creme fraiche. Sedan är krämen färdig.
    Servera grytan med pepparrotskrämen.
5 maj 2014

Laddar fler recept