Jennies klassiska råbiff

Jennies klassiska råbiff
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Jennies klassiska råbiff

13 ingredienser

10 min

Hemgjord råbiff med klassiska tillbehör som pepparrot, äggula, dijonsenap, rödlök och kapris.

Tänk på att använda nymalet kött, antingen som du mal själv eller får hjälp med i butik.

Ingredienser

portioner
  • 600 g innanlår, nymalet (oxinnanlår)
  • 2 msk olivolja
  • svartpeppar, nymalen
  • salt

Tillbehör

  • 4 äggulor
  • 1 rödlök, finhackad
  • 4 msk dijonsenap
  • 2 msk cornichons
  • 4 msk kapris
  • 5 cm färsk pepparrot, nyriven
  • peppar
  • flingsalt
  • vattenkrasse

Gör så här

  1. Blanda köttet med hälften av dijonsenapen, finhackad rödlök, hackad kapris och hackad cornichorn. Blanda även ned salt, peppar och 2 msk olivolja.
  2. Pensla insidan på passande formar med lite olivolja. Fyll formarna med råbiffen. Gör ett hål i mitten och lägg varsin äggula i.
  3. Servera med övriga hackade tillbehör i små skålar. Toppa med vattenkrasse och riven pepparrot.