Jennies helstekta kyckling

koket.se
Jennies helstekta kyckling
Foto: tv4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Jennies helstekta kyckling

14 ingredienser

1 h 15 min

Helstekt kyckling smaksatt med mango chutney, vitlök och soja. Servera med chilibroccoli, crème fraiche-sås och basmatiris. Supergott!

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Helstekt kyckling

  • 50 g smör
  • 1 dl mango chutney
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 0,5 limefrukt, saften
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 hel kyckling [ca 1,5 kg]

Grönsaker

  • 1 broccoli, delad i buketter och stjälkar
  • 1 klyfta vitlök, skivad
  • 1 röd paprika, urkärnad och delad i bitar
  • 0,5 röd chilifrukt, i tunna skivor
  • rapsolja, till stekning
  • 1 msk japansk soja

Sås

  • 2 dl crème fraîche

Servering

  • ris, till servering

Gör så här

Helstekt kyckling

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smör och rör sedan i mango chutney, pressad vitlök, limesaft och soja.
  3. Skär eller klipp av ryggbenet på kycklingen och vik ut den som en fjäril. Gnid in kycklingen med mango chutney-blandningen, gärna även under skinnet.
  4. Rosta i en trång ugnsform 175 grader i ca 30 minuter under folie. Ta sedan bort folien och rosta i ytterligare ca 20 minuter. Köttsaften ska vara genomskinlig om du sticker i kycklingen.

Grönsaker

  1. Stek paprika på hög värme så den tar lite färg. Tillsätt sedan broccoli, vitlök och chili och låt fräsa i några minuter. Häll över soja och låt fräsa i någon minut till.

Sås

  1. Ta ur kycklingen ur ugnen. Häll av stekskyn i en liten kastrull och låt sjuda upp. Tillsätt crème fraîche och koka ihop till en krämig sås.

Servering

  1. Servera kyckling, chilibroccoli och sås tillsammans med osaltat basmatiris.