Gotländsk morotssallad med grillad kycklingfilé och fåroströra

6 röster
30 min
4

Fräsch sommarmiddag med morotssallad, fetaostkräm och grillade kycklinglårfiléer.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 morötter, gärna i olika färger
  • 0,5 rödlök, tunt skivad
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 200 g fårost
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 1 rejäl bunte gräslök, finhackad (gärna gräslöksblommor med om det finns)
  • 700 g kycklinglårfilé, gärna med skinnet kvar
  • 1 citron
  • salt och nymalen svartpeppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Skala morötterna. Släng skalet. Fortsätt sen strimla morötterna med skalaren till fina strimlor. Lägg i en skål.
  2. Lägg i rödlöken, timjan och häll på olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar, blanda runt försiktigt.
  3. Lägg fårosten med turkisk yoghurt i en bunke och mixa med stavmixer till en slät kräm. Rör ner gräslök och smaka av med salt och många matskedar olivolja. Blanda.
  4. Salta och peppra kycklinglårfilén, slå på lite olivolja samt rivet citronskal. Blanda runt och tänd grillen.
  5. Grilla kycklinglårfilén till innertemperatur 70 grader. Servera genast med fårostkräm och morotsalladen.
1 juli 2014
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept