Citronpasta med sardeller och fänkål

1 röst
25 min
4

Fantastisk pastarätt med citron, sardeller, vitlök, kapris och fänkål. Toppas med knapriga brödkrutonger och parmesan.

Visa mer
25 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g durumvetespaghetti
  • 80 g sardeller i olja
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk kapris
  • 0,5 citron, saft av och rivet skal
  • 1 liten fänkål
  • 2 skivor vitt bröd
  • 2 dl olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Grovhackad slätbladig persilja
  • Parmesan

Gör så här

  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten, gärna 1 minut kortare tid än instruktionerna.
  2. Skiva fänkål lövtunt, gärna med mandolin. Riv över citronskal och droppa citronsaften över. Ställ åt sidan.
  3. Skär bort kanterna på brödet. Smula och stek i 1 msk olivolja till knaprigt och gyllene. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Finhacka sardeller och vitlöksklyftor. Stek i hastigt i olivoljan tillsammans med kapris. Tillsätt den kokta pastan och fänkålen, blanda och låt bli genomvarmt.
  5. Smaka av med salt och peppar. Toppa med de stekta brödsmulorna, riven parmesan och slätbladig persilja. Servera genast!
28 april 2014
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept