10 ingredienser
Klassiskt recept på småkakor och citronsmåkakor.
Ugnstemperatur
Ugnen ska vara varm, 180-200 grader när det är mördeg.
Skulle man däremot baka andra kakor, så som drömmar, då ska ugnen ligga mellan 150-160 grader.
Tips
Klassisk småbrödsdeg som man kan variera med olika smaksätt såsom vaniljstång, kardemumma, hackad mandel och nötter, kakao och kanel, citron och apelsin eller riven
kokos osv.
Denna klassiska deg kallas av konditorer för Mördeg 1-2-3, eftersom den innehåller 1 del socker, 2 delar smör och 3 delar vetemjöl + eventuellt ett ägg för att göra den smidig att arbeta med och göra den lättare att kavla.
Denna grunddeg används av konditorer till att fodra formar med till Mazariner och Polynéer osv. men är också en grunddeg till olika småbröd. Tänk på att använda vanligt standardvetemjöl till småbröd annars blir småbröden hårda om mjölet är för starkt.