Kryddpepparrostad strömming

Kryddpepparrostad strömming
Foto: TV4
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Kryddpepparrostad strömming

9 ingredienser

Kryddpepparrostad strömming med äppelpyttipanna och senapskräm.

Ingredienser

portioner
  • 400 g strömming
  • 1 rödlök
  • 1 äpple, Ingrid-Marie
  • 3 mandelpotatisar
  • 1 msk skånsk senap
  • 2 dl gräddfil
  • 1 knippe persilja
  • 1 msk smör
  • 1 msk malen kryddpeppar

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 grader.
  2. Smörj en plåt och skär strömmingen itu.
  3. Salta och strö över lite nymald kryddpeppar.
  4. Rosta filéerna i ugnen i cirka 5 min så de tar lite färg.
  5. Tärna potatis och börja smörstek dem.
  6. Tillsätt tärnat äpple och rödlök och stek vidare i ca 5 min på medelvärme.
  7. Smaksätt med salt och vitpeppar.
  8. Blanda gräddfil och senap.
  9. Lägg pytten på strömmingen och rippla senapsdressingen över hela anrättningen.
  10. Riv persilja över och servera. Smaklig måltid!