Marockansk fläskfilé med granatäpple och couscous

koket.se
Marockansk fläskfilé med granatäpple och couscous
Foto: TV4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Marockansk fläskfilé med granatäpple och couscous

18 ingredienser

30 m

Kryddig fläskfilé som steks i ugn och serveras med sallad på couscous, granatäpple, kikärtor och färska örter.

Se Donal Skehan laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 600 g fläskfilé
  • 2 msk olivolja
  • 5 msk yoghurt, till servering

Kryddning

  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk ingefära, mald
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk malen koriander
  • 2 tsk malen gurkmeja
  • 1 citron, rivet skal och saft av
  • 1 kruka koriander, blad plockade och stjälkar grovhackade

Couscous

  • 250 g couscous
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 2 stora nävar av mynta, koriander, bladpersilja och oregano, grovhackade
  • 400 g burkkikärtor, avrunna och sköljda
  • 1 granatäpple
  • 1 citron, zest och hälften av juicen
  • havssalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Laga couscousen enligt anvisningar på förpackningen.
  2. För kryddblandning, häll olivolja, ingefära, spiskummin, mald koriander, gurkmeja, citronskal och citronsaft, hackade korianderstjälkar och en nypa salt i en liten mixer. Mixa till en smidig pasta. Har du ingen mixer kan du använda en mortel.
  3. Sätt ugnen på 180 grader. Vänd köttet i kryddblandningen och tryck in det i köttet så det är helt täckt.
  4. Bryn köttet i några minuter tills den blir gyllenbrun på alla sidor. Tillsätt några matskedar vatten och placera pannan i ugnen. Låt den gå färdigt där, det tar cirka 15 minuter.
  5. Medan köttet är i ugnen, fluffa upp couscousen med en gaffel och rör i oljan, örter, kikärter, granatäpplejuice och -kärnor samt citronskal. Pressa över rikligt med citronsaft och smaka av med salt och svartpeppar efter smak.
  6. Ta fläskfilén ur ugnen och skiva i 1 cm tjocka skivor. Servera ovanpå couscousen.