Kyckling med citrongräs och chili

Kyckling med citrongräs och chili
Foto: TV4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Kyckling med citrongräs och chili

11 ingredienser

30 min

Smarrig kyckling kryddad med citrongräs, chili och curry. Serveras med färsk mynta, koriander och basilika och kokt ris.

Ingredienser

portioner
  • 2 citrongrässtjälkar, finhackade
  • 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 2 klyftor vitlök, skalade och finhackade
  • 1 msk thailändsk fisksås (Nam Pla)
  • 350 g kycklinglårfilé, skuren i lagom stora bitar
  • 1 msk solrosolja
  • 1 msk curry
  • 100 ml kycklingbuljong
  • 1 msk strösocker
  • 1 handfull mynta-, basilika- och korianderblad till garnering
  • kokt ris, till servering

Gör så här

  1. I en skål, blanda citrongräs, chili, vitlök och fisksås. Placera kycklingköttet i en annan skål och tillsätt hälften av citrongräsmixen, spara resten. Täck och ställ i kylen för att marinera i minst 20 minuter.
  2. Koka riset enligt anvisningar på paketet.
  3. Hetta upp oljan i en wok eller en stor stekpanna på hög värme. Lägg ner den sparade citrongräsmixen, tillsätt sedan curry och stek i ca 1 minut tills det doftar rikligt i köket. Tillsätt sedan marinerad kyckling och stek i 4-5 minuter tills bitarna har en fin färg på alla sidor.
  4. Häll kycklingbuljong i pannan och rör i sockret. Sjud i några minuter tills den kokat ner lite och det blivit en tjock sås. Servera med kokt ris och garnera med örter.