Italienska köttbullar i tomatsås

40 m
4 - 6
Spela video Italienska köttbullar i tomatsås
Foto: TV4

Donal Skehans recept på köttbullar som tillagas i en gudomlig tomatsås med rödvin i.

12 mars 2015
40 m
4 - 6

Du behöver

Köttbullarna

  • 300 g fläskfärs
  • 300 g köttfärs
  • 100 g ströbröd
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 msk tomatketchup
  • 1 tsk torkad oregano
  • 300 g linguine
  • havssalt
  • malen svartpeppar

Tomatsåsen

  • 1 msk olivolja
  • 1 lök, skalad och finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, skalad och finhackad
  • 2 x 400 g hackade tomater på burk
  • 1 msk tabasco
  • 1 msk torkad oregano,
  • 1,5 dl rödvin

Gör så här

  1. Blanda färsen med ströbröd, hackad vitlök, senap, ketchup, oregano, salt och peppar i en stor skål.
  2. Ta teskedsstora bitar av färsen och rulla till bullar.
  3. Placera köttbullarna på en bakplåt och låt vila i kylen.
  4. Värm olivolja i en stor kastrull på en medelhög värme. Stek löken i tre minuter. Tillsätt sedan vitlök och stek i ca en minut.
  5. Tillsätt de konserverade tomaterna, tabascon, oregano och rödvin och koka upp.
  6. Sänk värmen och låt sjuda i ca 15 minuter eller tills såsen har reducerats. Skumma bort eventuell olja om det behövs.
  7. Smaka av med havssalt och svartpeppar.
  8. Lägg köttbullarna i kastrullen, se till att de täcks av sås. Låt såsen koka upp och låt sjuda ytterligare 15 minuter.
  9. Servera med linguine, kokta enligt anvisningarna på förpackningen.
Kommentera receptet

Fler goda recept