Het buffalo chicken med rosmarinpotatis

Het buffalokyckling med rosmarinpotatis
Foto: TV4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Het buffalo chicken med rosmarinpotatis

20 ingredienser

1 h 15 min

Smarrig, het kyckling med potatis kryddad med rosmarin och en gräddfilssås med blåmögelost.

Ingredienser

portioner
  • 1 kyckling [ca 1-1,5 kg]
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • 110 g smör
  • 1,25 dl het chilisås
  • 0,5 msk worcestersås
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk cayennepeppar

dipp

  • 1 dl gräddfil
  • 110 g blåmögelost, smulad
  • 1,25 dl majonnäs
  • 0,5 msk citron, saft
  • 3 msk rapsolja
  • stjälkselleri

potatis

  • 5 bakpotatisar, skurna i stavar
  • 3 msk rapsolja
  • 4 kvistar färsk rosmarin
  • 1 msk svartpeppar
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär potatisen i stavar, lägg på en ugnsplåt tillsammans med olja, salt och peppar samt rosmarin.
  3. Ta hela kycklingen, lägg på en separat skärbräda, skär sedan bort ryggbenet genom att skära på båda sidor om det. Ta bort det och lägg kycklingen platt på skärbrädan med skinnet uppåt, tryck till så kycklingen blir så platt som möjligt. Lägg kycklingen i mitten på ugnsplåten tillsammans med potatsien, häll på lite olivolja, samt salt och peppar. Baka sedan i ugnen på 200 grader i en timme.
  4. Gör sedan såsen till kycklingen, smält smöret i en kastrull. När det smält, tillsätt chilisås, worcestersås samt kryddor. Låt koka upp och vispa runt i några minuter och låt sedan svalna. När kycklingen är klar ska den penslas med denna heta sås.
  5. I en mixer, blanda rapsolja, majonnäs, ost, gräddfil och citronsaft. Mixa tills såsen är slät. Servera till de ugnsrostade potatisarna.
  6. När kycklingen är klar, pensla med den heta såsen och servera tillsammans med ugnsrostade potatisar, blåmögeldipp och selleristavar.