Täck botten på en springform, 20 cm i diameter, med bakplåtspapper.
Smält chokladen och smöret i en stor skål över ett vattenbad med knappt sjudande vatten.
Ta av skålen från värmen och blanda i socker, vaniljextrakt och mandelmjöl med en slickepott. Rör ner äggulorna, en i taget, blanda efter varje gula tills du har en tjock smet.
Vispa äggvitorna tills de har hårda toppar. Tillsätt de vispade äggvitorna till chokladsmeten och vik ihop försiktigt tills allt blandats.
Häll chokladensmeten i springformen och ställ in i ugnen för att grädda i ca 35 minuter tills den är nästintill fast i konsistensen. Ta ut kakan ur ugnen och låt det svalna helt.
Gör samtidigt glasyren. Smält chokladen och smöret i en skål över ett vattenbad med knappt sjudande vatten. När allt smält, ta bort från värmen och vispa ner florsocker och mjölk. Ta lite i taget av mjölken, tills du får önskad konsistens.
Låt svalna tills blandningen tjocknat något. Häll glasyren över den kalla kakan och strö sedan över hasselnötter och jordgubbar.