Donals "surf and turf"

koket.se
Donals "surf and turf"
Foto: TV4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Donals "surf and turf"

18 ingredienser

30 min

Entrecôte och havskräftor med chimichurrisås grillas och serveras med dressad sallad.

Se Donal Skehan laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 4 skivor entrecôte
  • 12 havskräfta, kokta
  • havssalt
  • peppar
  • 1 msk rapsolja

Chimichurrisås

  • 1 gul lök, hackad
  • 4 klyftor vitlök, finhackad
  • 1 kruka persilja
  • 1 tsk torkad oregano
  • 6 msk olivolja
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 krm cayennepeppar
  • salt

sallad

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 klyfta vitlök, fint hackad
  • 1 tsk dijonsenap
  • 70 g salladsblad

Gör så här

  1. Gör chimichurrisåsen genom att blanda samman ingredienserna i en matberedare och häll sedan i en skål. Häll på lite extra olivolja för en lösare konsistens.
  2. Placera biffarna på en tallrik tillsammans med havskräftorna, krydda dem med havssalt och svartpeppar och blanda med ca 2 msk chimichurrisås. Ställ åt sidan.
  3. I en stor skål, gör salladsdressingen genom att vispa ihop olivolja, vinäger, vitlök och senap. Blanda ner salladen.
  4. Grilla biffarna i 3-4 minuter på varje sida för medium och lite längre om du föredrar en mer well done. Ta bort köttet från grillen och låt den vila på en varm platta eller under folie.
  5. Lägg kräftorna på grillen och grilla i ca 2 minuter på varje sida.
  6. Skär biffen tunt och blanda med salladen, blanda igenom och arrangera på ett stort serveringsfat. Toppa med kräftor och ringla sedan över resterande chimichurrisåsen. Servera genast.