Cannelloni med spenat och svamp

Cannelloni med spenat och svamp
Foto: TV4
Donal Skehan profilbild
Donal Skehan profilbild

Cannelloni med spenat och svamp

13 ingredienser

40-50 min

Svamp- och spenatfyllda cannelonis som gratineras med pestosås. En god och vegetarisk pastarätt som passar både till vardags och till helgen.

Ingredienser

portioner
  • 500 g blandad svamp, grovt hackad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 300 g spenat, tvättad och torkad
  • 400 g krossade tomater
  • 75 g parmesanost
  • 8 lasagneplattor
  • salt
  • peppar
  • olivolja

Till såsen

  • 75 g smör
  • 75 g vetemjöl
  • 7,5 dl mjölk
  • 3 msk pesto

Gör så här

  1. Hetta upp en stor kastrull på medelhög värme, häll i oljan och stek svampen i 3 minuter tills den är mjuk. Krydda med salt och svartpeppar.
  2. Rör ner vitlök, krossade tomater och spenat och koka tills spenaten har mjuknat. Ta bort från värmen och ställ åt sidan att svalna.
  3. För att göra såsen, placera en kastrull på medelhög värme och tillsätt smöret. Smält tills det börjar skumma och vispa sedan i mjölet och koka/fräs i två minuter. Vispa hela tiden, häll i
  4. mjölken tills blandningen är jämn.
  5. Låt sjuda och när den har tjocknat, efter ca 2 minuter, ta bort från värmen. Krydda med salt och svartpeppar och rör ner pesto.
  6. Sätt ugnen på 200 grader.
  7. Blanchera, koka hastigt, lasagnearken i en gryta med kokande saltat vatten i 2-3 minuter. Lägg arken på ett fat, ta lite olja så de inte fastnar.
  8. Placera en rågad matsked svampblandning på varje pastaplatta och rulla ihop var och en.
  9. Sprid en tredjedel av den vita såsen i botten av en ugnsform.
  10. Lägg ner cannellonin i botten av formen och häll sedan över den återstående såsen. Strö över parmesan och ringla över lite olja.
  11. Grädda i 30 minuter eller tills rätten är gyllenbrun på toppen. Servera genast.