Kärleksmums, Christina Gyllners recept

POPULÄRT
Kärleksmums
Foto: TV4
Christina Gyllner
Christina Gyllner

Kärleksmums, Christina Gyllners recept

13 ingredienser

30 m

Kärleksmums, fifirutor, moccarutor, kramforskaka eller bara chokladkaka med kaffeglasyr? God är kakan, det är ett som är säkert.

Ingredienser

portioner rutor

Chokladkaka

  • 2 ägg (stora)
  • 3 dl strösocker
  • 150 g smör, smält
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 dl kaffe, starkt
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt

glasyr

  • 2 dl grädde
  • 200 g mörk choklad, fint hackad
  • 1 msk smör
  • 2-3 dl kokos, riven

Gör så här

Chokladkaka

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Använd en 20x30cm form alt en långpanna, täck botten med bakplåtspapper.
  2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
  3. Smält smöret och häll i mjölken och kaffet.
  4. Sikta samman vetemjöl, kakao, bakpulver och salt.
  5. Rör ner smör/mjölkblandningen i äggvispet.
  6. Sikta de torra ingredienserna i smör/mjölkblandningen. Blanda försiktigt.
  7. Häll smeten i den förberedda formen och grädda i ca 15-18 minuter.
  8. Låt kakan svalna medan du förbereder din glasyr.

Glasyr

  1. Koka upp grädde och häll över hackad choklad. Tillsätt smör och rör samman. Låt tjockna något innan du häller över glasyren på den avsvalnade kakan.
  2. Toppa med riven kokos och skär i fyrkanter.