
Kärleksmums

Foto: TV4
Du behöver
Chokladkaka
- 2 ägg (stora)
- 3 dl strösocker
- 150 g smör, smält
- 1 dl mjölk
- 0,5 dl kaffe, starkt
- 3,5 dl vetemjöl
- 3 msk kakao
- 2 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
glasyr
- 2 dl grädde
- 200 g mörk choklad, fint hackad
- 1 msk smör
- 2-3 dl kokos, riven
Gör så här
- Chokladkaka
Sätt ugnen på 200 grader. Använd en 20x30cm form alt en långpanna, täck botten med bakplåtspapper. - Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
- Smält smöret och häll i mjölken och kaffet.
- Sikta samman vetemjöl, kakao, bakpulver och salt.
- Varva de torra ingredienserna med smör/mjölkblandningen.
- Häll i den förberedda formen och grädda i ca 15-18 minuter.
- Låt kakan svalna medan du förbereder din glasyr.
- Glasyr
Koka upp grädde och häll över hackad choklad. Tillsätt smör och rör samman. Låt tjockna något innan du häller över glasyren på den avsvalnade kakan. - Toppa med riven kokos och skär i fyrkanter.
Laddar fler recept...