Ljummen matjes med pepparrot och brynt smör

20 min
4
Ljummen matjes med pepparrot och brynt smör
Foto: TV4

Matjessillen tillagas i ugn tillsammans med potatis och knipplökar. Serveras med pepparrot och brynt smör.

Se fler recept från

Mitt Kök Sverigeresan


18 juli 2011
20 min
4

Du behöver

  • 4 st matjesfiléer
  • 400 g potatis, kokt kall
  • 50 g smör
  • 1 st citron, skal
  • 2 st knipplökar
  • 4 st ägg
  • 1 ask krasse
  • 1 bit riven pepparrot

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Bryn smöret i en kastrull, till lätt nötig doft.
  3. Koka äggen hårt.
  4. Lägg filéerna i en ugnssäkerform, dela och lägg ner potatisen runt om.
  5. Strimla löken och sprid över.
  6. Häll på smöret.
  7. Baka i ugnen i cirka 10 minuter.
  8. Skala äggen och hacka fint, strö över den varma fisken.
  9. Riv pepparrot och citronskal direkt över.
  10. Klipp krassen och strö på.
Kommentera receptet

Fler goda recept