Jämtlandsstrut med mese och vit Caprin

0 röster
4

Jämtländska rullar med getost och messmör.

Se fler recept från

Mitt Kök Sverigeresan


Visa mer
4

Du behöver

  • 4 tunnbröd, mjukt
  • 2 morötter, normalstora skalade
  • 1 knipplök, gul
  • 4 - 8 st rädisor, beroende på storlek
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 msk rapsolja
  • 40 g messmör, eller mese
  • 80 g vit Caprin eller annan svensk getost
  • 1 huvudsallad, typ eklblad
  • 1 kruka persilja
  • Salt , efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Strimla morot, lök och rädisa.
  2. Lägg i en skål och blanda ihop med honung, olja och vinäger.
  3. Salta och peppra.
  4. Skär mesen och getosten i stavar.
  5. Lägg ut tunnbrödsarken och fyll dem med ost och strimlade grönsaker.
  6. Strö finhackad persilja över.
  7. Rulla ihop stuten som en ”wrap” och dela på mitten.
  8. Tunnbrödsrulle för picknicken är klar.
8 augusti 2011

laddar fler recept

Laddar fler recept