Enkel marängtårta

koket.se
Enkel marängtårta
Foto: TV4
Birgitta Rasmusson
Birgitta Rasmusson

Enkel marängtårta

9 ingredienser

2 h

Att göra pavlova är väldigt enkelt. Toppa din marängtårta med sötsyrlig lemon curd, vispad grädde samt färsk mango och passionsfrukt.

Recept på lemon curd hittar du här.

Se Birgitta Rasmusson laga receptet

logo

Ingredienser

portioner8 - 10
  • 4 äggvitor
  • 1 tsk ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk majsstärkelse

Garnering

  • 1 dl lemon curd
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 mango
  • 3 passionsfrukter

Gör så här

  1. Mät upp äggvitorna i en torr, ren och helst rundbottnad skål.
  2. Vispa dem till hårt skum. Tillsätt ättiksprit.
  3. Blanda socker, vaniljsocker och maizenamjöl. Vänd ner blandningen i vitorna. Rör försiktigt.
  4. Bred ut smeten i en välsmord, rund form med löstagbar kant, ca 26 cm i diameter.
  5. Grädda bottnen i 150 grader på galler i nedre delen av ugnen, ca 1 h 15 minuter.
  6. Låt bottnen kallna. Lossa kanten på formen försiktigt och ta därefter bottenplattan.
  7. Vispa grädden tjock.
  8. Bred på lemon curd och på bottnen och toppa med vispad grädde. Garnera med tärnad mango och passionsfruktskärnor.