Citron- och morotsmarmelad

koket.se
Citron- och morotsmarmelad
Foto: TV4
Birgitta Rasmusson
Birgitta Rasmusson

Citron- och morotsmarmelad

4 ingredienser

20 min

Att göra sin egen marmelad med syltsocker är superenkelt. Citron och morot är en oslagbar kombination av sött och syrligt.

Se Birgitta Rasmusson laga receptet

logo

Ingredienser

  • 500 g morot
  • 2 citroner
  • 4 dl vatten
  • 1 kg syltsocker

Gör så här

  1. Skölj och skala morötterna.
  2. Riv morötterna fint på rivjärn eller använd matberedarens rivskiva.
  3. Borsta citronerna i varmt vatten.
  4. Riv citronskal med ett zest- eller rivjärn.
  5. Halvera frukterna och pressa ur saften.
  6. Blanda morötter, citronskal, saft och vatten i en kastrull.
  7. Koka tills morötterna är mjuka, ca 10 minuter.
  8. Tillsätt syltsockret och koka sedan utan lock ca fem minuter. Skumma av vid behov.
  9. Häll upp marmeladen på varma burkar.