Bovete a la russe med peruansk kycklingwok

Bovete a la russe med peruansk kycklingwok
Foto: TV4
Anastasia Lundqvist
Anastasia Lundqvist

Bovete a la russe med peruansk kycklingwok

Av: Anastasia Lundqvist

Från: Mitt kök

23 ingredienser

Bovete a la russe med peruansk kycklingwok ”saltado de pollo”.

Se fler recept från

Mitt kök

Ingredienser

portioner

Bovete

  • 2 dl bovete
  • 5 dl vatten
  • 5-6 torkade shiitake eller Karljohan
  • 50 g smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 300 g champinjoner
  • 50 g pinjenötter, rostade
  • salt
  • svartpeppar

Peruansk wok

  • 600 g kycklingfilé
  • 4 msk olivolja
  • 2 rödlökar
  • 2 chilifrukter, urkärnade
  • 4 tomater, skalade
  • 2 vitlökar, pressade
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 3 msk kinesisk soja
  • 1 tsk ostronsås
  • 3 msk kycklingfond
  • 3 msk färsk koriander
  • 0,5 dl salladslök, hackad
  • salladslök, hackad, till garnering

Gör så här

Bovete

  1. Koka bovetet och hackade torkade svamp i lättsaltat vatten.
  2. Steka lök i olja och smör. Tillsätt hackade champinjonerna och laga på medelvärme i 10 minuter.
  3. Blanda bovetet med stekta champinjonerna och rostade pinjenötter.

Peruansk wok

  1. Strimla kyckling och stek i olja snabbt i panna på hög värme så att den får färg och är genomstekt.
  2. Salta och peppra och ställ åt sidan.
  3. Skär löken, chilifrukten och tomaterna i stora klyftor.
  4. Woka löken i 3 minuter.
  5. Lägg i chilifrukterna, tomaterna och kyckling. Tillsätt vitlöken, vinägern, soyan, ostronsåsen och kycklingfoder och blanda allt försiktigt.
  6. Woka i 2 minuter till.
  7. Lägg i koriander och salladslök, blanda och servera med bovetet.