Kallrökt lax med sparris

0 röster

Kallrökt lax med sparris, haricot verts och getost.

Se fler recept från

Mitt kök - Sverigeresan


Visa mer

Du behöver

  • 600 g kallrökt lax i skivor
  • 8 små kvisttomater, klyftade
  • 1 ask haricot verts
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 knippe vit sparris
  • 200 g getost, gärna färsk
  • 0,5 citron, zest
  • 1 påse ruccola
  • svartpeppar från kvarn
  • salt att smaksätta med
  • rapsolja att steka i

Gör så här

  1. Skala de vita sparrisarna och koka dem mjuka i saltat vatten.
  2. Koka med haricot vertsen de 2 sista minuterna.
  3. Stek de gröna sparrisarna i rapsolja, salta och peppra.
  4. Tillsätt resten av grönsakerna och smula i get osten.
  5. Lägg laxskivorna på ett stort fat, ruccolan på och grönsakerna med getost över, peppra och riv citroncest på.
3 juli 2012

Laddar fler recept