Kallrökt lax med sparris

Kallrökt lax med sparris
Foto: TV4
Tommy Myllymäki 2016
Tommy Myllymäki 2016

Kallrökt lax med sparris

11 ingredienser

Kallrökt lax med sparris, haricot verts och getost.

Se fler recept från

Mitt kök - Sverigeresan

Ingredienser

  • 600 g kallrökt lax, i skivor
  • 8 kvisttomater, små, klyftade
  • 1 ask haricots verts
  • 1 knippe grön sparris
  • 1 knippe vit sparris
  • 200 g getost, gärna färsk
  • 0,5 citron, zest
  • 1 förp ruccolasallad (påse)
  • svartpeppar, nymalen
  • salt, att smaksätta med
  • rapsolja, att steka i

Gör så här

  1. Skala de vita sparrisarna och koka dem mjuka i saltat vatten.
  2. Koka med haricot vertsen de 2 sista minuterna.
  3. Stek de gröna sparrisarna i rapsolja, salta och peppra.
  4. Tillsätt resten av grönsakerna och smula i get osten.
  5. Lägg laxskivorna på ett stort fat, ruccolan på och grönsakerna med getost över, peppra och riv citroncest på.