Fjällko-burgare

0 röster

Godaste hamburgaren! Tänk på att be om en fetare färs om du får din köttfärs mald åt dig.

Visa mer

Du behöver

  • 600 g färs från fjällko, hereford eller black Angus
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 gula lökar
  • smör till stekning
  • senap eller aioli
  • 4 goda hamburgerbröd
  • 4-8 skivor svensk fårost

Gör så här

  1. Strimla löken och stek den gyllenbrun i smör. Ställ åt sidan.
  2. Forma färsen till fyra lite plattare bullar utan att arbeta färsen för mycket. Salta och peppra bullen på vardera sida.
  3. Stek bullarna först ca 10 sekunder, pressa till dem så de bli platta och vänd dem sedan i stekpannan. Låt dem steka tills de lossnar från stekpannan och vänd sedan på dem.
  4. Lägg på ostskivorna och låt steka tills osten smält lite. Lägg samman burgarna med rostat hamburgerbröd, senap (eller aioli) och stekt lök. Servera genast.
4 juli 2013

laddar fler recept

Laddar fler recept