Grillad aubergine med nötströssel

Misogrillad aubergine med nötströssel
Foto: Eva Hildén

Grillad aubergine med nötströssel

16 ingredienser

1 h

Aubergine är en fantastisk råvara att tillaga. Den här japanska rätten ”Nasu Dengaku” är ett perfekt exempel på det. Rätten är både en fröjd för ögat och den bjuder på en smakupplevelse du sent kommer glömma.

Tips! Misoglazen passar även utmärkt till kött och fågel, testa exempelvis på grillspett.

Ta fram det bästa med Tabasco
Tabasco_produktbild_04

Ta fram det bästa med Tabasco

TABASCO® pepparsåser tar fram det bästa i maten och förhöjer även andra råvarors smak i det du tillagar.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 aubergines
  • 1 förp salladsmix [ca 65 g]
  • 2 dl smetana
  • 2 tsk furikake (eller sesamfrön)
  • TABASCO® Sriracha pepparsås
  • havssalt
  • olja (till stekning)

Misoglaze

  • 50 g misopasta
  • 1 msk vatten
  • 2 msk honung
  • 1 msk mirin
  • 1,5 msk TABASCO® Sriracha pepparsås

Nötströssel

  • 100 g hasselnötter, rostade
  • 1 schalottenlök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk Kikkoman sushi-risvinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela auberginen på längden. Lägg dem med skalet nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Skär ett rutmönster på köttsidan.

Misoglaze

  1. Rör ihop ingredienserna till glazen och pensla den på ovansidan av auberginen, men spara lite till senare. Sätt in i mitten av ugnen ca 45 minuter, tills de är mjuka och har fått fin färg.
  2. Ta ut efter halva tiden och pensla på resterande glaze.

Nötströssel

  1. Hacka hasselnötterna grovt. Skala, dela och finhacka schalottenlöken. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Fräs löken mjuk i olja i en stekpanna. Tillsätt hasselnötterna och häll på sushi-risvinägern. Låt koka torrt. Krydda med havssalt.
  3. Fördela salladen på tallrikar. Lägg upp auberginen. Klicka på smetana och fördela nötströsslet. Strö över furikake eller sesamfrön och havssalt. Avsluta med att ringla över TABASCO® Sriracha pepparsås.
TIPS!
Fler tips!
Blomkålsfritters i salladsblad med salsa

Fler tips!

Fler tips och goda recept från Tabasco hittar du här!

Läs mer