I samarbete med Kronfågel

Gryta cassoulet på kyckling, tomat, bönor och steklök

0 röster
15 m
4
Kronfågel Gryta cassoulet på kyckling, tomat, bönor och steklök
Foto: Kronfågel

Cassoulet är en matig och värmande Sydfransk gryta. I den här varianten använder du Kronfågels Minutbitarvilket vilket gör rätten riktigt snabblagad och perfekt till vardagsmiddag. Servera gärna Minutgrytan med en bit nybakad baguette.

Visa mer
15 m
4

Du behöver

  • 1 förp Kronfågels Minutbitar
  • 8 gula steklökar
  • 1 aubergine, tärnad
  • 2 klyftor vitlök, finhackade
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g krossade tomater
  • 400 g stora vita bönor (1 burk)
  • salt
  • peppar
  • 3 msk gräslök, hackad
  • 1 citron, rivet skal
  • 3 msk salladslök, skivad

Gör så här

  1. Skala och dela steklöken med roten intakt, koka i ca 1 minut.
  2. Bryn Kronfågels Minutbitar, tärnad aubergine och de kokta steklökarna med den finhackade vitlöken.
  3. Tillsätt tomatpurén och bryn 20 sekunder till. Tillsätt sedan krossade tomater och låt puttra ca 3 minuter.
  4. Lägg i bönorna och koka upp. Smaksätt med salt och peppar.
  5. Toppa med hackad gräslök, strimlat citronskal och skivad salladslök.
Tips!
Kronfågel kycklingSteak med rökt paprikamajo och rostade rotfrukter

Mumsiga kycklingrecept!

Vill du ha fler goda tips & recept med kyckling?
Klicka här!

5 mars 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...