I samarbete med Kronfågel

Minutfilé med couscous och feta- och avokadokräm

12 röster
25 m
4
Kronfågel Minutfilé med couscous och feta- och avokadokräm
Foto: Kronfågel

Saftig och snabblagad kycklingfilé med couscoussallad och en kräm på fetaost och avokado. Lika gott till vardagsmiddag som till helgen.

Visa mer
25 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 Kronfågel Minutfiléer
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning
  • salt
  • peppar

Feta- och avokadokräm

  • 150 g fetaost
  • 1 avokado
  • 1,5 dl fet naturell yoghurt, t ex turkisk

Couscous

  • 5 dl hönsbuljong (utspädd)
  • 2 dl couscous
  • 2-3 grillade paprikor
  • 1 gul lök
  • 75 g bladspenat
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Mixa fetaost, avokado och yoghurt till en slät kräm. Ställ åt sidan.
  2. Koka couscousen i hönsbuljong, i övrigt enligt anvisningar på paketet.
  3. Skär paprikan i mindre bitar och strimla löken.
  4. Krydda kycklingen och stek i smör och olja, ca 3 minuter per sida. Lägg i löken efter halva tiden. Låt fräsa tills den är mjuk och börjar få färg.
  5. Tillsätt spenaten och fräs hastigt. Lyft över kycklingen på tallrikar. Sväng runt grönsakerna med paprika och couscous. Salta och peppra. Servera Minutfilén med couscous, grönsaker och feta- och avokadokräm.
  6. Smaklig måltid!
Tips!
Kronfågel kycklingSteak med rökt paprikamajo och rostade rotfrukter

Mumsiga kycklingrecept!

Vill du ha fler goda tips & recept på kyckling?
Klicka här!

23 januari 2019

Laddar fler recept...