Mintchokladdessert med citronmarinerade jordgubbar

10 röster
20 m
6
6 portioner

Du behöver

  • 50 g mörk choklad med mintsmak
  • 120 g lätt färskost (7 %)
  • 500 g lättkvarg (1 %)
  • 1 msk vaniljsocker
  • 500 g jordgubbar
  • 2 msk florsocker
  • 2 msk citron, pressad

Gör så här

  1. Smält choklad i vattenbad.
  2. Blanda ihop färskost, kvarg och vaniljsocker. Blanda ner den smälta chokladen och låt stå kallt.
  3. Halvera jordgubbarna, blanda dem med florsocker och pressad citron och låt marinera ca 15 minuter.
  4. Lägg jordgubbarna i glas. Lägg på chokladkrämen och servera.
Tips!
Viktväktarna Blåbärscheesecake i glas

Fler tips från WW ViktVäktarna!

För fler smarta och goda recept klicka här!

3 maj 2018