Minitortillas med rödkål, apelsin och bacon

2 röster
20 m
4-8
20 m
4-8

Du behöver

  • 8 minitortillas
  • 0,25 rödkålshuvud
  • 0,5 liten rotselleri
  • 1,5 dl grekisk yoghurt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk salt
  • 2 apelsiner
  • 150 g grönmögelost, t ex Saint Agur
  • 140 g bacon
  • färska örter

Gör så här

  1. Strimla kålen så fint du kan, riv rotsellerin, riv zesten av en sköljd ekoapelsin och blanda det med yoghurten, salt och peppar.
  2. Skär baconet i strimlor och lägg dem i en kall panna. Sätt på pannan på medelhög värme och låt baconet stekas krispigt. Lägg dem sedan på hushållspapper.
  3. Skala och filéa apelsinen, smula osten.
  4. Stek tortillabröden snabbt så de blir mjuka och lägg 2–3 msk av kålsalladen i mitten, toppa med någon apelsinfilé, 1 msk ost och till sist lite krispig bacon och någon kvist färsk ört.
3 december 2016

Fler goda recept