I samarbete med ViktVäktarna

Minipavlovor med yoghurt och bär

35 m
4
Minipavlovor med yoghurt och bär
Foto: ViktVäktarna


Marängbotten toppad med yoghurt och färska bär. Vill du hellre göra en stor pavlova istället för flera små går det precis lika bra.

SmartPoints per portion: 4

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

21 december 2016
35 m
4

Du behöver

Maräng

  • 2 äggvitor
  • 0,5 tsk citronsaft
  • 1 msk honung

Topping

  • 3 msk florsocker
  • 1 dl turkisk lättyoghurt, 3,5%
  • färska bär
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Vispa äggvitor till hårt skum i en ren bunke. Häll i citronsaft och honung och fortsätt vispa så att allt blandar sig.
  3. Lägg bakplåtspapper på en plåt och gör fyra runda pavlovor. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
  4. Blanda yoghurt med florsocker och lägg en klick yoghurt på varje maräng. Toppa generöst med färska bär och citronmeliss.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept