I samarbete med ViktVäktarna

Minipavlovor med yoghurt och bär

35 m
4
Minipavlovor med yoghurt och bär
Foto: ViktVäktarna


Marängbotten toppad med yoghurt och färska bär. Vill du hellre göra en stor pavlova istället för flera små går det precis lika bra.

SmartPoints per portion: 4

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

21 december 2016
35 m
4

Du behöver

Maräng

  • 2 äggvitor
  • 0,5 tsk citronsaft
  • 1 msk honung

Topping

  • 3 msk florsocker
  • 1 dl turkisk lättyoghurt, 3,5%
  • färska bär
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Vispa äggvitor till hårt skum i en ren bunke. Häll i citronsaft och honung och fortsätt vispa så att allt blandar sig.
  3. Lägg bakplåtspapper på en plåt och gör fyra runda pavlovor. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
  4. Blanda yoghurt med florsocker och lägg en klick yoghurt på varje maräng. Toppa generöst med färska bär och citronmeliss.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från ViktVäktarna

Visa alla recept från ViktVäktarna