Minipavlova med lemoncurd och inkokt citrusfrukt

4 röster
12 pavlovas

Ljuvliga små marängbakelser som toppas med lemoncurd utblandad med yoghurt samt inkokta citrusfrukter.

Visa mer
12 pavlovas

Du behöver

  • 1 msk rostade kokosflagor

Maränger

  • 75 g äggvita
  • 150 g socker

Lemoncurd med yoghurt

  • 75 g socker
  • 75 g äggula
  • 50 g smör
  • 30 g citronjuice
  • 0,5 dl tjock yoghurt

Inkokt citrus

  • 1 citron
  • 2 blodapelsiner
  • 1 apelsin
  • 0,5 dl socker

Gör så här

  1. Pavlova
    Värm äggvita och socker försiktigt till 55 grader. Slå upp marängsmeten i en bunke och vispa tills den svalnat och blivit tjock.
  2. Spritsa ut smeten på bakplåtspapper. Baka på 100 grader i 30 min. Ta ut marängerna och låt dem svalna.
  3. Lemoncurd med yoghurt
    Lägg alla ingredienserna utom yoghurt i en kastrull och sjud försiktigt under omrörning tills krämen når 83 grader. Sila krämen och låt den svalna i kyl. Vänd i yoghurt när krämen är kall.
  4. Inkokt citrus
    Filea citrusfrukterna och lägg bitarna åt sidan. Krama ur juicen ur det som återstår och koka upp den tillsammans med sockret. Slå sockerlagen över filerna och låt dem svalna i lagen.
  5. Montering
    Lyft frukten ur lagen och hacka över dem med kniv. Toppa marängerna med lemoncurd, citrusfrukt och kokosflagor.
6 mars 2018

Fler goda recept