Minipavlova med chokladvisp

Minipavlova med chokladvisp
Foto: Aito

Minipavlova med chokladvisp

6 ingredienser

2 h

Dessa minipavlovas är rena drömmen med sin krispiga utsida, sega insida, fluffiga chokladvisp och syrliga hallon. Receptet är naturligt mjölk- och glutenfri. Om du byter ut äggvitorna till kikärtsspad får du en vegansk efterrätt.

Tips! Gör pavlovorna helt veganska genom att byta ut varje äggvita mot 0,5 dl kikärtsspad.

Miljövänligt tips!
aito_choco

Miljövänligt tips!

Använd Fazer Aito vispbar havresås choklad.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 3 äggvitor (stora)
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl florsocker
  • 1 msk Fazer vaniljsocker
  • 5 dl Fazer Aito vispbar havresås choklad
  • färska hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader (över- och undervärme) och täck en plåt med bakplåtspapper.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum med elvisp i en bunke av glas eller metall. Tillsätt strösockret, lite i taget under fortsatt vispning tills du får en fast och blank maräng.
  3. Sikta ner florsockret och vaniljsocker. Vänd försiktigt ihop till en jämn och tjock marängsmet med slickepott.
  4. Spritsa eller klicka ut marängsmeten på en plåt. Grädda skålarna i mitten av ugnen i ca 1,5 timme. Stäng av ugnen men låt plåten stå kvar i ugnen på eftervärme i minst 1 timme.
  5. Vispa upp Fazer Aito havresås choklad fast med elvisp i en bunke. Fyll varje marängskål med chokladvispen. Garnera med färska hallon.
TIPS!
Tips från Aito!
Knäckig hallonpaj med kolagrädde

Tips från Aito!

Fler mjölk- och glutenfria recept hittar du här

Läs mer