Miniköttfärsbiffar med svarta bönor

0 röster
35 m
4
35 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g potatis
  • 1 blomkål
  • 1 förp färdigkokta svarta bönor
  • 300 g nötfärs (10 %)
  • 1 ägg
  • 1,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar
  • 1 tsk flytande margarin
  • 4 msk lingonsylt

Gör så här

  1. Skala och koka potatis. Tillsätt blomkålsbuketter mot slutet av koktiden, och spara lite av kokvattnet.
  2. Skölj bönor och mosa dem fint, antingen med gaffel eller en stavmixer. Blanda färs, ägg, mosade bönor, salt och peppar. Forma till små biffar och stek i margarin.
  3. Mosa potatis och blomkål, spä ev. med lite av kokvattnet. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera biffarna med mos och lingonsylt.
Tips!
ViktVäktarna  Lax i ugn med krispigt örttäcke och potatismos

Fler tips från WW ViktVäktarna!

För fler tips på smarta och goda recept klicka här!

11 maj 2018