Minidonuts med kaffekräm och blåbärssocker

Minidonuts med kaffekräm och blåbärssocker
Foto: TV4
Fredrik Britz
Fredrik Britz

Minidonuts med kaffekräm och blåbärssocker

Av: Fredrik Britz

Från: Hela Sverige bakar

15 ingredienser

Minimunkar som fylls med kaffekräm och rullas i blåbärssocker. Fredriks små munsbitar har verkligen det lilla extra.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

portioner donuts

Munkar

  • 20 g röd jäst
  • 1,2 dl mjölk
  • 35 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 1 vaniljstång, fröna
  • 1 l rapsolja

Kaffekräm

  • 100 g smör
  • 50 g färskost
  • 300 g florsocker
  • 2 msk kakao
  • 3 msk kaffe (starkt)

Montering

  • 1 msk blåbärspulver
  • strösocker

Gör så här

  1. Värm mjölk och smör till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölk/smöret.
  2. Tillsätt ägg, socker, mjöl, frön från vaniljstång och arbeta ihop en deg. Låt jäsa under bakduk i ca 30 min.
  3. Rulla 10 små bollar av degen. Värm rapsolja till 180 grader och fritera försiktigt bollarna. Tag upp och låt rinna av på hushållspapper.

Kaffekräm

  1. Vispa ihop smör, färskost, florsocker, kakao samt kaffe till en tjock kräm.

Montering

  1. Blanda strösocker och blåbärspulver. Rulla donutsen i sockret. Spritsa kaffekrämen in i donuten.