I samarbete med Old El Paso

Minichurrotacos

35 m
12 st
Minichurrotacos
Foto: Old El Paso

Prova den här varianten av socker- och kaneltäckta mexikanska bakverk! Lätta att göra till vardagsefterrätt och fina nog att servera på fin fest.

Tips! Vill du bjuda på något mer svalkande kan du prova att frysa de färdiga tortillabåtarna i 1 timme innan servering.

28 augusti 2017
35 m
12 st

Du behöver

  • 2 msk smör, smält
  • 12 Old El Paso Stand ‘N’ Stuff Mini
  • 1 msk + 2 tsk socker
  • 1 krm malen kanel
  • 1,5 dl färska jordgubbar, hackade
  • 0,5 dl färsk persika, hackad
  • 0,5 dl färska blåbär
  • 2 dl naturell grekisk yoghurt
  • 2,5 msk honung
  • färsk mynta, efter tycke och smak

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 grader. Täck en plåt med ugnsfolie.
  2. Pensla smält smör över varje tortilla. Täck hela båten. Blanda 1 msk socker och kanel, strö på in- och utsidan av varje brödbåt. Ställ bröden på plåten. Ugnsbaka i 6–9 minuter tills kanterna fått färg och de stelnat. Brödbåtarna kommer att bli frasiga när de svalnar. Låt svalna på bakgaller i 10 minuter.
  3. Blanda under tiden jordgubbar, persika, blåbär i en skål och strö över 2 tsk socker. Låt stå i 5 minuter och rör då och då.
  4. Ta en ny skål och blanda yoghurt och honung. Fördela yoghurten i tortillabåtarna och toppa med frukt- och bärblandningen. Garnera med mynta. Serveras omgående eller förvara i kylskåp till servering.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Old El Paso

Visa alla recept från Old El Paso