Mini-bruschetta med Quattrocentokräm

Mini-bruschetta med Quattrocentokräm
Foto: Granaloro

Mini-bruschetta med Quattrocentokräm

9 ingredienser

20 m

Krämig, knaprig och alldeles underbar. En klassisk, italiensk bruschetta i mindre format med len Quattrocentokräm, toppad med löjrom, gräslök och citronzest. Tips! Byt ut löjrommen mot stenbitsrom för en billigare variant.

Granarolo Quattrocento
Granarolo Quattrocento

Granarolo Quattrocento

En italiensk hårdost gjord av mjölk från Granarolos egna gårdar. Finns som 1 kg, 300 g och 150 g.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 dl Granarolo Ricotta
  • 2 dl Granarolo Quattrocento, riven
  • 0,5 dl olivolja
  • 8 skivor ciabattabröd
  • 1 klyfta vitlök
  • 80 g löjrom
  • gräslök, finhackad
  • citronskal
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Blanda Granarolo Ricotta och riven Granarolo Quattrocento, smaka av med nymalen svartpeppar. Lägg i spritspåse och förvara i kylskåp.
  2. Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek brödskivorna på båda sidorna till de är gyllenrostade. Dela vitlöksklyftan på hälften och rugga ordentligt på ovansidan av brödbitarna.
  3. Lägg upp bröden på ett fat, spritsa på Quattrocentokräm och gör ett litet hål på mitten. Toppa med en sked löjrom, finskuren gräslök och lite citronskal.
TIPS!
Italienska tips från Granarolo!
Gnocchi med brynt salviasmör

Italienska tips från Granarolo!

Goda middagar med ricotta, burrata, mozzarella och Quattrocento

Läs mer