11 ingredienser
Filetto di tacchino alla griglia, snygg grillpinne med mört och magert kalkonkött. Den saftiga fyllningen med smörstekt lök och spenat i det ljusa kalkonköttet är en skön och god mix. Recept från kokboken Mina gästers mat.
Dryckestips från Jens Dolk
12419 Casal di Serra 2010 Verdicchio dei Castelli di Jesi, Italien (4 Solar) Vin från Marche på Italiens östsida på druvan verdicchio. Fruktiga honungstoner, höstpäron och frisk syrlighet. Det syrliga i vinet är gott med sältan i maten.
6998 Masi Valpolicella Bonacosta 2011, Italien (3 Solar)
Samma druvor och område som Amarone – men smaken är långt därifrån densamma.
Norditalienskt vin som är lätt i stilen med örtiga toner, mjuk rödbärighet, och betydligt mer syrlig körsbärsfriskhet än strävhet. Servera gärna lite svalt, ca 15 grader.