Mild och värmande fiskgryta med saffran

Kockens Mild och värmande fiskgryta med saffran
Foto: Jönsson Bilder

Mild och värmande fiskgryta med saffran

16 ingredienser

30 m

Värmande och god fiskgryta med saffran, vitt vin, räkor, fänkål och paprika.

Ingredienser

portioner
  • 150 g lax, i tärningar
  • 150 g torsk, i tärningar
  • 500 g räkor med skal
  • smör, till stekning
  • 1 rödlök, hackad
  • 1 gul paprika
  • 1 fänkål
  • 0,5 g Kockens saffran
  • salt
  • 1 tsk Kockens vitlökspeppar
  • 1 tsk Kockens citronpeppar
  • 3-4 dl fiskbuljong (av fond eller tärning)
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 100 g haricots verts
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 citron, skal och saft

Gör så här

  1. Skala räkorna. Fräs rödlök, tunt skivad fänkål och paprika i mindre bitar i smör. Tillsätt saffran och kryddor. Häll över buljong och vitt vin. Låt alltsammans sjuda upp och puttra samman i ett par minuter.
  2. Lägg i fisk och haricots verts och rör om försiktigt om, låt det puttra samman ytterligare i någon minut till fisken är knappt klar. Vänd ner crème fraîche, räkor och låt det sjuda upp. Smaka av med mer salt, kryddor, fint rivet skal och saft från citron.
  3. Servera kokt pressad potatis till om du önskar.