Southern Barbecue Chicken med Old South Creamy Coleslaw

4

Du behöver

KYCKLINGEN:

  • 1 kg kyckling, filé eller klubbor
  • 1 dl ketchup
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 3 msk brun farin
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk senapspulver
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1 tsk tabasco eller cayennepeppar
  • Coleslaw
  • 0,5 vitkålshuvud, skuret i strimlor
  • 2 morötter
  • 1 liten lök, finskuren
  • 1 dl majonnäs
  • 4 tsk socker
  • 2 tsk balsamvinäger

Gör så här

  1. Kycklingen:
  2. Blanda alla ingredienser till en marinad och låt kycklingen marineras i kylen i en timme. Grilla eller stek sedan kycklingen i ugnen i 225 grader cirka 30 minuter eller tills den är helt genomstekt. Pensla då och då med marinaden.
  3. Coleslaw:
  4. Blanda kålen med morötterna och löken och tillsätt dressingen. Smaka av och krydda efter behag.
  5. Receptet kommer från Filmkokboken. Utgiven på Prisma Förlag 2006.
Kommentera receptet

Fler goda recept