Vaniljpannacotta med kryddkokta päron

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • gelatinblad
  • vaniljstång
  • l grädde
  • msk socker
  • päron
  • dl vatten
  • dl socker
  • kanelstänger
  • citron, saften

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt. Skär upp vaniljstången på längden. Koka upp grädde, vaniljstång och socker. Avlägsna kastrullen från spisen och låt gelatinbladen lösa sig i blandningen. Häll smeten i små formar och låt dem stelna i kyl.
  2. Skala päronen och dela dem i 4 bitar, ta bort kärnhusen. Koka upp vatten, socker, kanelstänger och citronsaften i en kastrull, lägg i päronen och låt koka tills de är nästan mjuka. Tag då kastrullen av spisen och låt päronklyftorna svalna i lagen.
  3. Lägg de kryddkokta päronklyftorna ovanpå vaniljpannacottan. Njut!
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept