Äggtoddy à la Mannerheim

Äggtoddy à la Mannerheim
Foto: TV4

Äggtoddy à la Mannerheim

Av: Mika - Västerås

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

Äggtoddy à la Mannerheim - en smarrig dessert med smak av kaffe och konjak.

Dryck
Till äggtoddyn fortsätter vi på italienska temat 77207 I Castei Recioto packad med choklad och mogna torkade frukter såsom dadlar och fikon. Dessa kommer att ta ut det söta i desserten så både desserten och vinet känns mindre sött! Recioton kommer ifrån beställningssortimentet men kan lätt beställas via nätet.

Mika från Västerås lagade även

Ugnsstekt kyckling med ketjap manis

Paj med brie och soltorkade tomater

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 4 äggulor
  • 4 msk strösocker
  • 2 dl grädde, vispad
  • 4 tsk florsocker
  • 4 tsk Nescafé
  • 4 tsk kakao
  • 4 msk cognac
  • 4 äggskal, halva

Gör så här

  1. Koka äggskalen.
  2. Vispa äggulor och socker.
  3. Vispa grädden och häll ner i äggblandningen.
  4. Häll upp i portionsglas.
  5. Ställ in i frysen (flytta in till kylen ca 30 minuter innan servering)
  6. Precis innan servering - lägg på florsocker, nescafé och kakao i små "öar".
  7. Häll 1 msk cognac i äggskalet och placera mitt på.
  8. Servera. Låt gästerna hälla konjaken över desserten och blanda ihop allt.