Avokado- och hummersallad med vit balsamdressing

Avokado- och hummersallad med vit balsamdressing
Foto: TV4

Avokado- och hummersallad med vit balsamdressing

Av: Micke - Uppsala

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

30 min

En lyxig och kul förrätt som även kan göras med till exempel räkor eller kräftstjärtar

Vintips från Micke
Saint Clair Riesling, Nya Zeeland, 6456, 96:-

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig.

Ingredienser

portioner
  • 2 msk balsamvinäger, vit
  • 1 msk honung, flytande
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl olivolja (av god kvalitet)
  • 1 msk dill, hackad
  • 0,5 avokado
  • 1 msk citron, pressad
  • 1 krm torkad timjan
  • 1,5 avokado
  • 4 champinjoner
  • 1 hummer, kokt

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till dressingen och mixa med mixerstav.
  2. Rensa hummern och skär i bitar.
  3. Skär champinjonerna i bitar.
  4. Dela avokadon och skär i tärningar.
  5. Lägg avokadon, svampen och i en skål.
  6. Häll över dressingen och blanda ihop.
  7. Servera på rostat bröd eller i de tömda avokadoskalen.
  8. Garnera gärna med forellrom och en god sallad.