Vit chokladkräm med marinerade bär i Cointreau

11 röster
4

Likörmarinerade bär med vit choklad passar till dessert.

Dryck: Dessertvin Late harvest (Chilensk Sauvignon Blanc)
Kaffe med avec.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 100 g blockchoklad, vit
  • 4 dl jordgubbar (eller säsongens bär)
  • 6 cl cointreau
  • 3 äggula
  • 3 dl crème fraiche
  • 4 tsk strösocker
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Marinera halverade jordgubbar i Cointreau.
  2. Vispa äggulorna med socker pösigt.
  3. Smält chokladen och blanda med det vispade äggskummet, rör sedan ner crème fraîche i blandningen.
  4. Varva bär och chokladkräm i dessertglas i omgångar toppa med bär.
8 december 2010
Kökets box

laddar fler recept...

Laddar fler recept...