Varmrökt lax med cheddar- och potatiskompott

5 röster
30 min
4
Varmrökt lax med cheddar- och potatiskompott
Foto: Fredrik Sandin Carlson

En krämig potatiskompott lagar du snabbt och enkelt. Den varmrökkta laxen köper du färdig.

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g varmrökt lax
  • 500 g kokt tärnad potatis
  • 0,5 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 50 g smör
  • 1 dl riven Kvibille cheddarost
  • 1 ask smörgåskrasse
  • salt
  • svartpeppar från kvarn

Gör så här

  1. Skala och tärna potatisen.
  2. Lägg den i en kastrull tillsammans med grädden och mjölken och koka den mjuk på svag värme.
  3. Tillsätt smör och den rivna cheddarosten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Vid servering, klipp över smörgåskrasse.
  5. Servera med varmrökt lax, ca 150 g per person.
8 juli 2008
Höstkampanj

laddar fler recept

Laddar fler recept