Örtgravad strömming med dillkokt färskpotatis

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 800 g dragen strömmingsfilé
  • 1,5 l vatten
  • 4 dl ättika
  • 2 msk salt
  • 3 msk socker
  • 3 st schalottenlökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 3 msk skuren dill
  • 2 msk skuren gräslök
  • 1 msk skuren basilika
  • 1 dl crème fraîche
  • 4 dl majonnäs
  • salt
  • vitpeppar från kvarn
  • dillkokt färskpotatis till servering

Gör så här

  1. Blanda vatten, ättika, salt och socker till en lag. Rör om så socker och salt löser sig. Lägg i strömmingsfiléerna och rör om. Täck skålen och låt den stå kallt ett dygn.
  2. Hacka schalottenlöken, tillsätt majonnäs och pressa i en klyfta vitlök. Rör ner dill, gräslök, basilika och crème fraîche. Smaka slutligen av med salt och peppar.
  3. Häll av strömmingen, låt filéerna rinna av ordentligt. Blanda dem sedan med såsen och servera med dillkokt färskpotatis.
15 november 2007

Fler goda recept